Als een geliefd iemand is overleden en is gecremeerd, wordt de as vaak uitgestrooid op een dierbare plek. Vaak willen mensen ook nog wat as thuis bewaren om hun dierbare in de buurt te voelen. Daarvoor zijn urnen in allerlei soorten en maten te koop.

Ik maak ook urnen en noem ze as-kara's. Het woord as-kara is samengesteld uit twee woorden: as en kara. As spreekt voor zich: de crematie as van degene die is overleden. Kara is een woord uit het Esperanto. Het betekent lief, schat, dierbaar. In het Engels betekent Kara: vriend, geliefde. Daarnaast is de betekenis van schat ook: een waardevol bezit. Een as-kara is dus een waardevol bezit met as van iemand die zeer dierbaar was. 

Ik maak as-kara's op maat. U geeft aan welke kleuren u wilt en of u er eventueel een fotootje of een tekst op wilt hebben. De as-kara's zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en afmetingen en met verschillende technieken bewerkt. Doordat ik een as-kara maak aan de hand van uw persoonlijke wensen, kunt u deze bijvoorbeeld aanpassen aan de favoriete kleuren van degene die is overleden of aan de kleuren van uw interieur. Hierdoor is het een mooi object in uw huis zonder dat er teveel nadruk ligt op het feit dat het een urn is.