Verlies….

Het verlies van een dierbare brengt grote veranderingen met zich mee. We worden geconfronteerd met het feit dat iemand er niet meer is en tegelijkertijd gaat het leven zonder die ander verder. We blijven achter met een gevoel van leegte, van gemis en van verlies.

Herinneringen….

We blijven ook achter met een grote schare aan herinneringen, een kast vol kleding, foto’s en allerlei spullen en uitspraken van degene die ons dierbaar was.

Het is fijn om de herinneringen aan diegene die we verloren zijn levend te houden op een mooie, gepaste en zeer persoonlijke wijze. Dat kan in de vorm van een troostschilderij. Hierin worden allerlei losse, tastbare herinneringen verwerkt tot een persoonlijk geheel waar troost uit geput kan worden.

Het schilderij moet recht doen aan uw overleden dierbare maar ook bij u passen. Daarom zal er vooraf en ook tijdens het maken van het schilderij regelmatig contact met u zijn om zo duidelijk mogelijk te krijgen wat degene die u verloren bent betekend heeft en hoe u haar of hem herinnerd wil zien. Het realiseren van een dergelijk schilderij is een intensief proces en kan tevens voor u als nabestaande(n) ruimte bieden voor verwerking.